Blueberry Cheesecake~
300g digestive Kex
150g smält smör (margarin)
600g phildelphiaost

2 ½ dl kesella, naturell
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker (vanillinsocker)
3 ägg
1 dl vispgädde
200g vit choklad
1 ½ dl blåbär färska/frysta
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Då hinner den bli varm tills du är redo för gräddning.
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda det med det smälta smöret.
Eller gör som jag och mortla kexen i en mortel.
3. Tryck ut kexblandningen i en löstagbar teflon form, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt svalna. Ett smart sätt är att ställa botten vid ett öppet fönster, på så sätt svalnar den snabbare.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
7. Blanda i ströcker, majsstärkelse och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
9. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
10. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär.
11. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.
12.Täck den med aliminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
13. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min