Blueberry Cheesecake~

Här kommer receptet på den cheesecake jag gjorde igår. 
 
Det du behöver är: 

300g digestive Kex

150g smält smör (margarin)

600g phildelphiaost

 

2 ½ dl kesella, naturell

1 dl strösocker

1 dl majsstärkelse (maizena)

2 tsk vaniljsocker (vanillinsocker)

3 ägg

1 dl vispgädde

200g vit choklad

1 ½ dl blåbär färska/frysta

 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Då hinner den bli varm tills du är redo för gräddning.

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda det med det smälta smöret.

Eller gör som jag och mortla kexen i en mortel.

3. Tryck ut kexblandningen i en löstagbar teflon form, 24 cm i diameter.

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt svalna. Ett smart sätt är att ställa botten vid ett öppet fönster, på så sätt svalnar den snabbare.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.

6. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

7. Blanda i ströcker, majsstärkelse och vaniljsocker.

8.  Rör i ett ägg i taget och sist grädden.

9. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.

10. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär. 

11. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.

12.Täck den med aliminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

13. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min

 

Det blir bättre om du serverar den kylskåpskall.
 
Receptet kommer härifrån.
 
 

 


 

 

Kommentera här: