Spännande nyhet!
Hasselbackspotatis med stekta karrékotletter serveras det idag :)
Jag har länge velat testa göra hasselbackspotatis men har inte haft tillfälle. Men idag fick jag tillfälle ;)

För att göra hasselbackspotatis behöver du: (4 port,)
8 st jämnstora potatisar
rumsvarmt smör
salt
ströbröd
Gör så här:
1: Sätt ugnen på 225 grader.
2: Skölj och skala potatisen.
3: Skär potatisen i tunna skivor. Men akta! Kniven får inte gå helt igenom potatisen. Ett tips är att anväda sig utav ex. en träsked. På så sätt riskerar du inte att skära helt igenom.
4: Lägg potatisen med skåran uppåt i en ugnssäkerform. Det fungerar utmärkt att använda bakplåtspapper.
5: Bred på smör på varje potatis.
6: Ställ in potatisen mitt i ugnen i 25 min.
7: Ta ut potatisen från ugnen och bred på ännu mer smör som smälter ner i skårorna.
8: Strö på salt och ströbröd.
9: Ställ in potatisen i ugnen igen i 20 min, eller tills potatisen är mjuk. Känn med en provsticka.
Obs! Tiden varierar p.g.a storlek och sort.
Idag har jag annars inte gjort så mycket. Fick reda på en rolig grej/nyhet som jag senare kommer berätta. Håll ut tills dess!
Förresten ser nu att jag glömde skriva in ett "c" i "Hasselbackspotatis" på bilden! oups! :3