Äppelkaka ~

Det jag bakade var nämligen en saftig äppelkaka med vaniljsås!
Det är verkligen ett bra tips att använda sig utav övermogna frukter till bakning. Jag använde mig utav lite övermogna äpplen. Men om man nu har t.ex svarta bananer hemma så passar det perfekt att göra en banankaka!
Receptet hittar ni som vanligt under bilden :)
 
Du behöver:
100g smör
2-3 äpplen, beroende på storlek
2 dl socker
2 ägg 
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ströbröd/kokosflingor + smör till formen. 
 
Socker & kanel till garnering.
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörja och bröa en rund springform 24 cm i diameter.
3. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
4. Vispa smöret och sockret poröst.
5. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet.
6. Blanda mjöl och bakpulver seperat i en skål (annars kan det riskera att kakan blir ojämt jäst).
7. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen. Strö över socker och kanel.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad och att äpplena är mjuka. Lägg även märke till om kakan släppt från kanten. Om inte, låt kakan vara lite längre i ugnen.
 
 
 
 

Kommentera här: